Nästa trend: den autonoma kryptovalutan


Som att det inte var nog med AI-genererad konst och text, nu kommer nästa hype: autonom kryptovaluta. Vid första ögonkast kanske det ser ut som en ny bubbla, men den rådande teknologiska utvecklingen med potential för exponentiell tillväxt talar för att artificiell intelligens (AI), i alla dess former, är här för att stanna. 
Automatiserad kryptovaluta är en form av digital valuta som använder AI för processen att verifiera och uppdatera transaktioner i sin distribuerade huvudbok. Denna teknik har fått ökad spridning under de senaste åren på grund av dess potential för ökad säkerhet och effektivitet. Här används algoritmer för att skapa ett decentraliserat nätverk som verifierar och uppdaterar transaktioner på ett automatiserat sätt. Genom att göra detta eliminerar det behovet av manuella verifieringsprocesser som är föremål för den mänskliga faktorn. Dessutom ökar detta decentraliserade nätverk också blockkedjans säkerhet eftersom det minskar risken för en enda felpunkt eller angreppsvektor. 
Det finns flera fördelar med att använda AI-driven kryptovaluta: 

  1. Större säkerhet - Användningen av ett automatiserat system ökar säkerheten för dina transaktionsdata genom att minska risken för mänskliga fel eller skadliga attacker. Alla transaktioner registreras säkert i blockkedjan, vilket gör dem omöjliga att ändra eller radera utan konsensus från alla parter som är involverade i en transaktion.
  2. Ökad effektivitet - Användningen av ett automatiserat system bidrar till att effektivisera processerna och sparar tid och pengar genom att eliminera manuella verifieringsprocesser. Dessutom bidrar det också till att minska kostnaderna i samband med utvecklare specialtjänster inom blockkedjeteknik.
  3. Lägre transaktionsavgifter - Eftersom det inte finns något behov av mellanhänder som banker eller andra finansinstitut är transaktionsavgifterna betydligt lägre. Detta kan resultera i betydande besparingar med tiden, särskilt för företag som genomför flera transaktioner varje dag.  
Sammanfattningsvis revolutionerar all teknologi i dagsläget och inte minst kryptovalutamarknaden genom att tillhandahålla förbättrade säkerhetsåtgärder, snabbare transaktionsbehandlingar och bättre beslutsfattande för investerare. Genom att utnyttja avancerade algoritmer och tekniker för maskininlärning kan AI-drivna kryptovalutasystem ge en effektivitetsnivå som inte var möjlig med traditionella metoder. För den som är intresserade av att investera i digitala valutor är det viktigt att förstå hur det fungerar.


Några exempel på kryptovaluta som tillämpar artificiell intelligens är Fetch och SingularityNET.

Video: SingularityNETs VD om deras projekt Deep Funding.


TEXT
Reception™ företagsrådgivning
info@receptionadvisory.se


Reception™ bloggar om allt från marknadsföring, företagande och entreprenörskap till finans, bygg- & fastighetsmarknaden. Vi erbjuder företagsrådgivning och tjänster inom digitalisering. Vi föremedlar även redovisningstjänster och verktyg för automation. Besök oss på www.receptionadvisory.se.