Writer's Block? Du är inte ensam

Är du författare eller bloggare och känner dig stressad och överväldigad när du närmar dig den tomma sidan? Du är inte ensam. Det kan vara svårt att hitta motivation och inspiration när det finns en nära förestående deadline, särskilt om det hotande datumet har gett upphov till känslor av kreativ förlamning, allmänt känt som skrivkramp. 

Även för erfarna författare kan detta mentala hinder hindra framsteg och dämpa entusiasmen. Att ta en paus från skrivrelaterade aktiviteter kan ge den introspektiva uppladdning som behövs för att komma tillbaka in i kreativitetens flöde - för ibland måste vi, efter att ha fyllt på vår inspiration, också ge bränsle åt vår beslutsamhet att gå vidare med vårt hantverk.

Att ta en paus från skrivrelaterade aktiviteter kan ge den introspektiva uppladdning som behövs

Detta kan också ge dig läge att utforska de nya hjälpmedel som finns. I en tid då teknik och automatisering snabbt blir normen kan mycket av vår vardag kännas dystopisk. Från sociala medier till artificiell intelligens (AI) som blir allt mer avancerad och inbäddad i våra liv, det går inte att förneka att mänsklighetens förhållande till tekniken ständigt utvecklas. Men vad kan detta betyda för litteraturen? När AI börjar ta över olika aspekter av vår värld - inklusive berättande - måste litteraturforskare konfrontera angelägna frågor om hur denna nya närvaro kommer att forma litteraturen i framtiden. På samma sätt måste skribenten ta ställning till utvecklingen och se att vi alla är en del i den teknologiska ekologin.


Utmana dig själv och låt automation göra det enklare att komma igång.


TEXT
Reception™ företagsrådgivning
info@receptionadvisory.se


Reception™ bloggar om allt från marknadsföring, företagande och entreprenörskap till finans, bygg- & fastighetsmarknaden. Vi erbjuder företagsrådgivning och tjänster inom digitalisering. Vi föremedlar även redovisningstjänster och verktyg för automation. Besök oss på www.receptionadvisory.se.