2023: An AI (Marketing) Odyssé?

Hur kan ditt företag kan dra nytta av den enorma potentialen inom AI under 2023? Vi ska försöka hjälpa till. Artificiell intelligens (AI) har gjort framsteg inom teknikbranschen sedan den skapades. Men vad kan vi förvänta oss av AI under de kommande åren? År 2023 förväntas AI nå nya höjder som potentiellt kan revolutionera många branscher. Som företagare är det viktigt att förstå hur AI kan hjälpa ditt företag och hur du kan dra nytta av denna teknik. Låt oss ta en närmare titt på hur AI fungerar och hur den kan vara till nytta för företagare. 

I grund och botten är artificiell intelligens ett datorsystem som byggs för att utföra uppgifter som normalt kräver mänsklig intelligens eller tankeverksamhet. Teoretiskt sett ska dessa system kunna lära sig och bli smartare med tiden utan ytterligare programmering eller input från människor. Men som med alla andra inlärningsprocesser kräver detta data. För att hjälpa maskinerna att förstå världen runt omkring dem måste de matas med stora mängder data som de kan lära sig och dra egna slutsatser av.

eliminera behovet av manuellt arbete på vissa områden där automatiseringen kan utföra jobbet

Förutom att använda data för att "lära" sig ny information och nya färdigheter kan artificiell intelligens också automatisera vissa uppgifter som normalt skulle kräva manuellt arbete av människor. Detta skulle kunna spara företag en hel del tid och pengar genom att eliminera behovet av manuellt arbete på vissa områden där automatiseringen kan utföra jobbet mer effektivt och kostnadseffektivt. De potentiella fördelarna med automation är betydande. För det första gör det det möjligt för företag att effektivisera processer som kundserviceförfrågningar som ofta kräver tråkigt manuellt arbete av mänskliga anställda. Dessutom kan AI-drivna verktyg som chattrobotar hjälpa till att ge kunderna mer exakta svar på deras frågor snabbare än om en människa hade hanterat uppgiften manuellt. Vidare kan AI också användas för att automatisera rutinuppgifter som att sortera e-post eller hantera kalendrar utan att behöva involvera människor överhuvudtaget. Slutligen, med algoritmer för maskininlärning som ständigt blir bättre på att förstå naturlig språkbehandling (NLP), har företag möjlighet att använda även denna teknik för att bättre kunna tillgodose kundernas behov snabbt och korrekt och samtidigt spara tid på tråkiga manuella arbetsuppgifter.

Att använda denna teknik på rätt sätt kan ge ditt företag en fördel gentemot konkurrenter som inte drar nytta av dessa framsteg inom algoritmer för maskininlärning och NLP-teknik för förbättrad kundservice eller automatiserade uppgifter som att sortera e-post eller hantera kalendrar. Det är viktigt för företagare idag att förstå den kraft som ligger i denna teknik så att de kan fatta välgrundade beslut om huruvida det är något värt att utforska för deras företagsverksamhet som rör sig in i 2023 och framåt! 

Vi som arbetar inom marknadsföring vill självklart få ut mesta möjliga för att få våra kunder att synas. Det diskuteras mycket kring AI-etik i samhällsdebatten och det finns en viss rädsla för att AI ska "ta över" eller till och med eliminera arbeten. Vi tror på att följa med i utvecklingen och istället se vilka fördelar som just ditt företag kan få.

Vi har den senaste tiden haft nöjet att introducera nya effektiva servicetjänster i vårt arbete. Var inte rädd för att höra av er om ni vill veta mer.

Ad astra!

TEXT
Reception™ företagsrådgivning
info@receptionadvisory.se


Reception™ bloggar om allt från marknadsföring, företagande och entreprenörskap till finans, bygg- & fastighetsmarknaden. Vi erbjuder företagsrådgivning och tjänster inom digitalisering. Vi föremedlar även redovisningstjänster och verktyg för automation. Besök oss på www.receptionadvisory.se.