FAQ

Vad betyder SEO? SEO står för "sökmotoroptimering" på svenska. Det är en samling av tekniker och strategier som används för att förbättra rankingen av en webbplats i sökmotorers resultat. Genom att använda olika metoder för att optimera webbplatsen för sökmotorer, kan det hjälpa till att öka trafiken till webbplatsen och göra den mer synlig för människor som söker efter relaterade sökord. Detta kan hjälpa till att öka försäljningen för en företaget eller förbättra dess synlighet online.

Vilka tjänster erbjuder ni? 
Vi jobbar med branding och varumärke. Det är här det börjar. Hur er tjänst eller produkt, dess fördelar, utseende, komponenter och förmågor sammanfattas. Förutom en cool grafisk design kan vi också hjälpa till med registrering. Content marketing än stor del i vårt erbjudande. Vi har kontakter inom svensk fackpress samt digital publishing, där vi kan säkerställa er räckvidd. Vi bygger upp er försäljning med hjälp av storytelling. På svenska pratar man om "redaktionella annonser" och det är också en del i vår strategi. Vi tycker om automation och erbjuder tjänster inom AI. Hemsida ordnar vi självklart också. Samt optimerar den för er bransch. Vi samlar data och lägger upp strategier för tillväxt och för att attrahera intressenter. Sociala medier är även en stor del i dagens kommunikation. Vi skräddarsyr i princip hela vårt erbjudande. Vårt koncept är en kombination av monumental design och digitala uttryck - toppat med en killer strategy och alltid era framgångar i fokus.

Varför använder ni Blogger? Blogger är en webbplats som publicerar sina användares bloggar på Internet. Bloggar som publiceras på Blogger läggs under domännamnet blogspot.com. Blogger ägs av Google vilket gör att stabiliteten i dess plattform är mycket bra. Dessutom är Blogger enkelt att använda, helt kostnadsfritt och enkelt att integrera med andra kommunikationskanaler. Det absolut bästa med Blogger är att Google Analytics är inbyggt och det är enkelt att se din statistik osv. Man skulle också kunna tänka sig att sajterna inom detta format hamnar bra till i sökresultat eftersom den är rätt formaterad för sökmotorn. Kontakta oss om ni vill ha hjälpa med att bygga en blogg.

Vad kostar en hemsida? Alla hemsidor behöver olika funktioner beroende på ändamål. Exempelvis mobilanpassning, antalet sidor, ska det finnas en webbshop osv. Sen kanske du vill ha film, grafik och andra tillägg. Priset kan således vara allt mellan 5 000 kr till 100 000 kr (ibland mycket mer). Utöver utformning tillkommer så kallad hosting som i vissa fall är gratis men oftast kring hundralappen per månad och sajt. Därtill kommer underhåll av din sida som ofta faktureras per timme.

Hur undersöker ni vår målmarknad? Vi börjar med att definiera vad som är viktigt i er försäljning samt identifiera vem era produkter eller tjänster riktar sig till. Ni kan tänka på ålder, kön, geografisk plats, inkomstnivå och andra faktorer som kan påverka hur ert erbjudande är attraktivt för olika kundgrupper. Vi gör också marknadsundersökningar, fokusgrupper och intervjuer, samla in information om er målmarknad. Det här kan hjälpa er att få en bättre förståelse av vad era kunder vill ha och behöver. Vi lägger ibland fokus på att analysera konkurrensen: Titta på vad andra företag i er bransch erbjuder och hur de når ut till sina kunder. Det här kan hjälpa dig att skilja dig från konkurrensen och hitta unika sätt att nå din målmarknad. Skapa en kundprofil: Informationen vi har samlat in används för att skapa en profil av den typ av person som är trolig att köpa er produkt eller tjänst. Detta kan hjälpa dig att rikta din marknadsföring och annan kommunikation till rätt personer. Testa och justera: Vi analyserar resultaten och justerar metoder baserat på vad som fungerar och vad som inte fungerar.

TEXT
Reception™ företagsrådgivning
info@receptionadvisory.se


Reception™ bloggar om allt från digital design, storytelling, litteratur, AI, marknadsföring och PR till företagande och entreprenörskap. Med monumental design i fokus erbjuder vi företagsrådgivning och tjänster inom digitalisering. Vi föremedlar även AI-tjänster och automation. Besök oss på www.receptionadvisory.se.